El pilar d'Almenara

El pilar d'Almenara és una torre de guaita cristiana construïda poc després de la reconquesta sobre la serra de Bellmunt-Almenara.

La torre de 15 metres d'alçada, té lliure accés, s'hi entra pujant per una escala de cargol exterior que porta a dos trams d'escales interiors metàl.liques i verticals. Es pot convertir en una petita aventura de enfilar-nos-hi.

A dalt, una terrassa de 7 metres de diàmetre, sense baranes, que amb sols uns 100 metres sobre l'horitzó es converteix en un fantàstic mirador sobre el pla d'Urgell. Amb uns bons prismàtics ens permet recòrrer un munt d'indrets, com ara la torre del Cargol, una altra torre de guaita localitzada a la serra de la Força, al municipi de Ponts.

Al costat tenim l'església romànica de Sant Vivenç expoliada per soldats republicans per fer nius de metralletes a l'àrea durant guerra civil.

A les fotos podeu veure pintades, un clàssic al patrimoni amb lliure accés. Com a altres espais s'haurà d'acabar restringint l'accés. Una pena.
Crec que és un lloc ideal per anar a veure pondres el sol amb uns bons prismàtics. Nosaltres hi hem anat massa aviat i amb molta calitxa.
Terrassa sense barana
Romànica de Sant Vicenç a l'est
Agramunt

Espai Natural de la Serra de Bellmunt-Almenara

El Pilar d'Almenara forma part de l'espai natural de la Serra de Bellmunt, on es poden observar sisons, ducs, mussols comuns, tòrlits, gaigs blaus i esparvers.

Comentaris

Entrades populars