Llessui - Els estanys de Mainera - La vall d'Àssua

Llessui

Llessui és un poble de menys de 100 habitants del municipi de Sort, al Pallars Sobirà. Es coneix per la seva estació d'esquí tancada i pels seus prats verds que són lloc d'estiueix d'un munt de remugants.

Hotel can Massa

Aquest hotel, actualment caient a trossos, és una de les moltes reminiscències de quan a Llessui hi havia una estació d'esquí.

L'estació de Llessui, que va tancar el 1987, destacava per tenir un dels desnivells esquiables més grans dels Pirineus catalans, amb gairebé 1.000 metres. Això la feia especialment atractiva per als esquiadors avançats que buscaven un repte, però no era massa apta per a aprenents.

La Vall d'Àssua

La vall d'Àssua, durant l'estiu, des del juliol fins a finals d'octubre, si el temps acompanya, s'omple de vaques, ovelles i cavalls del Pallars, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès i la Cerdanya, que s'alimenten de l'herba dels prats d'aquesta vall.

Els estanys de Mainera

Part en cotxe

En el nostre cas, per arribar fins a l'aparcament del Clot de Mainera des de Llessui vam usar un 4x4, per la pista d'Espot (1 al mapa), que són uns 20 quilòmetres, més de 45 minuts.

La pista des de Llessui fins a l'estació d'esquí estava en bastant bon estat, només calia tenir cura amb els passos d'aigua. A partir de l'estació, en alguns punts, vam trobar roderes d'altres vehicles força profundes, que crec que no hauríem pogut superar amb un cotxe normal.

Part caminant

Des de l'aparcament fins als estanys (2 al mapa) hi ha una mica més d'una hora caminant, seguint les marques grogues, que passen lluny de la cascada.

Estany xic de la Mainera

Comentaris

Entrades populars