Què puc fer a les Terres de Lleida?

Les Terres de Lleida inclouen les comarques del Segrià, la Noguera, l'Urgell, el Pla d'Urgell, la Segarra i les Garrigues.

A la plana contrasten els espais de secà amb els regats pel Segarra-Garrigues i el canal d'Urgell.

Els secans lleidatans són un ecosistema únic a Europa, amb prop de 90.000 hectàrees de terreny estèpic. Aquestes terres són l'únic hàbitat per a diverses espècies en perill, com la sargantana cua-roja, el sisó, la ganga i la calàndria. A l'embassament de Sant Llorenç de Montgai i a l'estany d'Ivars s'hi pot trobar una gran varietat de fauna. Així, les Terres de Lleida són un espai reconegut per l'observació ornitològica.

El Segre, el Noguera Ribagorçana i el Noguera Pallaresa, juntament amb els seus embassaments de Camarasa, Sant Llorenç de Montgai, Rialb, Santa Anna i Canelles, formen fantàstics ecosistemes humits on es poden practicar infinitat d'activitats, com el kayak o la pesca sense mort.

El Montsec, aquesta magnífica paret de roca de tons vermellosos, dividida pels congostos de Mont-rebei, Terradets i el pas Nou, ens obre infinitat de possibilitats a nivell d'excursions, com el clàssic recorregut de Mont-rebei.

Els vins de Costers del Segre i els olis amb diverses denominacions, especialment els de les Garrigues, juntament amb l'horta, donen lloc a una excel·lent gastronomia que nodreix els nostres restaurants, els quals no us deixaran indiferents.

Tampoc no podem oblidar els torrons d'Agramunt i d'Os de Balaguer, així com les coques de recapte dels molts forns que hi ha, sempre plens de gent que torna cap a la capital i es vol emportar una mica de Lleida cap a casa.

Els fruiters que tenyeixen de colors tota la plana s'han convertit en un gran reclam turístic.

Molt del cel de Lleida té denominació Starlight per la seva qualitat a l'hora d'observar-lo.

A les Terres de Lleida tenim moltes festes amb gran afluència, com l'Aplec del Cargol de Lleida, la Fira de Teatre de Tàrrega, l'Aquelarre de Cervera i la Transsegre de Balaguer.

També el passat, amb els seus castells, torres, esglésies, així com la paleontologia, l'arqueologia, i la geologia, ofereixen distraccions per a tots els gustos.

Comentaris

Entrades populars