El castell d'Alòs de Balaguer

Es tracta d'un castell de frontera en força mal estat, que va començar a construir-se al segle VIII com a fortificació carolíngia o islàmica, i després es va anar ampliant fins al segle XIII. Així, té elements romànics i gòtics. Actualment, des del 1973, pertany a la diputació de Lleida que el va restaurant periòdicament.

S'hi pot anar en cotxe per una pista, però ens sembla molt més interessant pujar-hi a peu passant pel centre del poble. Alòs és un poble molt maco d'explorar, mai deixa de sorprendre'ns. Així, sortim de les escales que hi ha al costat de la pista de bàsquet, molt a prop de les piscines, i pugem fins la plaça del pou, després anem cap a la plaça Lionel i agafem el carrer de la cova que surt del costat de cal Pijuan. Aquí agafarem el sender que va cap a la dreta que passa per sobre el barranc del Prat i ens porta fins el castell.

Podem continuar el recorregut baixant per la banda del Segre i enllaçant amb el congost de mu o amb altres recorreguts dins el poble d'Alòs, com el carrer del pont que també ens sembla molt interessant.

Comentaris

Entrades populars