El laberint de panís (blat de moro en lleidatà) de Castellserà

la samarreta del laberint

Inspirant-se en els laberints vegetals francesos, aquesta família de Castellserà ha diversificat la seva explotació agrària amb un laberint de panís, de blat de moro pels que no són de Lleida, que està sent tot un èxit.

A la finca de panís de 3 Ha, uns 300 metres de llarg per uns 100 metres d'ample, s'hi fan uns recorreguts laberíntics d'una dificultat real, que si no estem de sort i ens fixem en les referències ens faran suar.

Si quan estem dins sentim molta claustrofòbia se'ns dóna la possibilitat de sortir després d'uns 20 minuts de recorregut. Si optem per continuar, es pot allargar a més d'una hora donant-hi tombs fins que aconseguim trobar la sortida.

Els dibuixos del laberint, que es poden veure des d'una atalaia de 6 metres que hi ha al costat, tenen una temàtica anual. A més a més en algun dels cul de sac del laberint ens trobem preguntes que disten de ser  trivials i paraules que acabaven formant una frase.

És una activitat molt adequada per pares amb nens de totes les edats.
Nosaltres vam acabar que ja era fosc, que entre els frontals que portavam i que no vam sortir a la primera va augmentar la sensació d'aventura.
L'activitat es pot fer des de que el panís supera l'alçada d'una persona, al Juny, fins que es sega a la tardor.
Una de les preguntes

Comentaris

Molt millor del que m'esperava!

Entrades populars