Què puc fer a Sant Llorenç de Montgai?

Sant Llorenç de Montgai és el nostre poble preferit de la Noguera, no ens cansem d'anar-hi a relaxar-nos.
Cases vora al llac
Cases vora l'embassament
Sant Llorenç de Montgai
Les aigües de l'embassament

Hem agafat expressament la carretereta secundària LV-9047, estreta, plena de revolts, entre roques on es practica l'escalada, el Segre va guanyant en amplària degut a l'embassament, Sant Llorenç de Montgai es confon a la llunyania amb el riu.

Sant Llorenç de Montgai és un paratge tranquil, fora de les rutes turístiques, on podem gaudir de diferents activitats al voltant del seu embassament, anar amb caiac, practicar pesca esportiva, observar aus.

Passeig vora el llac

El llac

La presa, que es va construir al 1929, va donar lloc a aquest fantàstic espai natural. El 1990 es va declarar Reserva Natural degut a l'abundància d'aus aquàtiques i al seu interès paisatgístic.

Comportes de la presa de Sant Llorenç

L'escola

Part de les antigues escoles s'han convertit en el bar-restaurant "El Mirador del Llac" que té una fantàstica terrassa sobre l'embassament. És el centre de reunió de la gent del poble i dels que estan escalant a l'àrea.

Antiga escola de Sant Llorenç

El tren dels Llacs

Sant Llorenç de Montgai és una de les parades del tren del Llacs que va fins a la Pobla. El trajecte marcat pels rius Segre i el Noguera Pallaresa està ple de túnels i ponts, i té paratges d'una bellesa excepcional.

Hi para el tren dels llacs

La Roca dels Bous

La Roca dels Bous és un jaciment arqueològic que busca empremtes de les estades que hi van fer grups de neandertals fa uns quants milers anys. Es pot visitar de la mà d'Espai Origens.

Les roques d'ambós costats de la Roca dels Bous, el Cilindre i la Paret de l'Ós, acostumen a estar plenes d'escaladors. Podríem dir que Sant Llorenç és la capital de l'escalada d'aquesta àrea de Lleida.

La Roca dels Bous

El camping

El camping La Noguera s'ha convertit en un dinamitzador de l'àrea, inclou un restaurant força correcte, piscina coberta oberta tot l'any, pista de pàdel i lloguer de bicicletes i caiacs.

Caiacs camping La Noguera - preus 2018

Espai d'oci

Sant Llorenç de Montgai és un espai d'oci brutal, on es pot passejar, fer kayak, anar en bicicleta, practicar l'escalada; és un lloc on ens podem recarregar d'energia positiva.

Comentaris

Entrades populars